Amsterdamo kanalų istorija

parašė , 2017-03-17 08:41

Amsterdamas yra taip pat žinomas kaip Venecija Šiaurės gausiems kanalams, tiltams ir saloms, kurias tai turi. Trys pagrindiniai kanalai mieste yra Keizersgracht, Herengracht ir Prinsengracht. Jie buvo sukurti olandų Aukso amžiuje 17-ąjį šimtmetį. Kanalai sudaro koncentrines pusapskrites juostas, kurios eina aplink Amsterdamą. Juostos yra taip pat žinomos kaip grachtengordel. Daugiau kaip 1 500 paminklinių pastatų yra išdėstyti palei svarbiausius kanalus. 19-ojo šimtmečio kanalai yra Pasauliniame UNESCO Paveldo Sąraše.

Amsterdamo Kanalų istorija:

Kanalai Amsterdame formuoja sistemą, kuri leido miestui atlikti prekybą ir gintis ganėtinai sėkmingai praeityje. Tai yra atsargaus miesto planavimo rezultatas 17-ąjį šimtmetį. Per tą laiką, imigracija buvo jos viršūnėje ir buvo visapusio kanalo išsivystymo plano reikalingumas
Grachtengordel kanalai buvo sukurti, kad palengvintų efektyvų miesto išsivystymą, ypač gyvenamuosiuose rajonuose. Išorinis kanalas, pavadintas Singelgracht, buvo tada padarytas vandens ūkio tvarkybai ir gynybos tikslams. Jei jūs paimsite valties kelionę po Amsterdamą, jūs sugebėsite pamatyti tai sau savarankiškai.

Plane, sąlygos buvo priverstos apimti kanalus, kurie prijungs svarbiausius vieno dolerio banknotus palei spindulius. Tai taip pat susidėjo iš daug lygiagrečių kanalų, kanalo palei vidinį perimetrą ir daugiau kaip 100 tiltų. Darbas juose prasidėjo vakaruose ir tęsėsi į rytus. Šiaurės vakarų struktūros statyba prasidėjo 1613 ir tęsė iki 1625. Pietų kanalų sektorius buvo pradėtas tiktai 1664, ir darbas jame nuėjo lėtai, dėl ekonominės depresijos.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push ({});

Kai kurie iš Plačiai Pripažintų Kanalų Juostoje:

Keizergracht: kanalas yra taip pat žinomas kaip Imperatoriaus Kanalas. Tai plačiausia Grachtengordel kanalų ir yra antras tarp jų. Kanalas buvo pavadintas vardu Švento Romos Imperatoriaus Maxmilian garbei I.

Singel: Amsterdamas (per Viduramžių laikus), buvo apsuptas Singel. Tarp 1480 ir 1585, tai funkcionavo kaip griovys. Po 1585, Amsterdamas užaugo už Singel sienų. Kanalas prasideda IJ įlankoje ir tęsiasi iki Muntplein kvadrato. Singel liečia Amstel Upę šiame punkte. Kanalas yra šiuo metu esantis gilumoje pusapskritėje juostoje kanalų Amsterdame. Tai kitoks negu Singelgracht kanalas, kuris suformavo išorinę miesto ribą 17-ąjį šimtmetį.

Prinsengracht: Taip pat žinomas kaip princo Kanalas, Prinsengracht yra ilgiausias kanalas mieste. Tai yra taip pat tolimiausias (ketvirtas) kanalas sistemoje. Kanalas gauna savo vardą iš Apelsino princo. Dauguma namų palei kanalą buvo išvystyta olandų Aukso amžiuje. Keli tiltai peržiūri kanalus; vis dėlto, jie nesijungia su Jordaan gatvėmis. Kai kurios iš įdomių vietų pamatyti palei kanalą yra Anne Frank House, Noordermarkt ir Westerkerk. Jūs galite sėsti į kanalo kruizo valtį, kad pamatytumėte šitas įžymybes viršuje užsidarant.

Kiti Įspūdingi Kanalai Amsterdame:

Zwanenburgwal: Esantis Amsterdamo viduryje, Zwanenburgwal yra ir gatvė ir kanalas. Dveji žinomi asmeniškumai gyveno šiame rajone – Spinzoa, filosofas ir Rembrandt, dailininkas. Gatvė buvo pripažinta vienas iš gražiausių Amsterdame, 2006, vietinių gyventojų. Zwanenburgwal jungia šliuzo vartus Sint Antoiniessluis ir Amstel Upės. Tai iš pradžių pavadino Verversgracht, po tekstilės kompanijų, kurios įsikūrė palei kanalą.

Brouwersgracht: kanalas, esantis centrinėje miesto dalyje, sudaro dalies sistemos kanalų, jungiančių Keizersgracht, Herengracht, Singel ir Prinsengracht. Kanalas formuoja juostos šiaurinę ribą. Brouwersgracht taip pat formuoja gatvę, kuri yra pripažinta kaip vienas iš žaviausių mieste.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push ({});

Kloveniersburgwal: Bėgimas palei pietų kanalo juostos galą yra Kloveniersburgwal, kuris jungia Nieuwmarkt ir Amstel Upę. Tai supa Viduramžių Amsterdamo kraštą. 17-ąjį šimtmetį, rytinė kanalo pusė tapo ganėtinai tankiai apgyvendinta. Dabar tai yra kai kurių tėvynė iš labiausiai didžiųjų rūmų mieste. Vienas iš gražiausių yra Trippenhuis, kuris šiuo metu turi savyje KNAW. Kloveniersburgwal ieškojo Olandijos Rytiniai Indijos Kompanijos administratoriai. Tai buvo todėl, kad tai buvo išdėstyta šalia Oude Hoogstraat, kompanijos vadovaujančio centro.

Seranggracht, Lamonggracht, Brantasgracht ir Majanggracht: Jie yra naujausi kanalai, kurie bus pastatyti Amsterdame. Jie buvo sukurti 1995 palei Javos Salą, kuri yra dirbtinė. Šiuolaikiniai kanalo namai su tradicinėmis interpretacijomis apsupa šituos kanalus. Namai buvo suprojektuoti 19 Olandijos architektų. Devyni metaliniai tiltai su puošniais projektais buvo išvystyti per kanalus, kad padėtų dviratininkams, ir pėstieji kerta juos su lengvumu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *